Ön szerint hogyan érinti Budapestet a klímaváltozás? És mit tegyünk ellene?

A klímaváltozás hatásai Budapestet sem kerülik el. Azon dolgozunk, hogy kivegyük a részünket a klímaváltozás elleni globális küzdelemből, és csökkentsük káros kibocsátásainkat. Mi, budapestiek, minden évben 9 millió tonna üvegházhatású gázt engedünk a légkörbe. Ez a teljes magyarországi kibocsátás nagyjából egyhatoda. 

A kibocsátások közel 40%-a lakóépületeinkből ered – abból, hogy fűtünk, világítunk, megy a hűtő, töltjük a telefonokat stb. Budapest kétségtelenül gyönyörű, de régi épületeink nagy része igencsak korszerűtlen, energiapazarló. Otthonaink mellett a közlekedés is jelentős károsanyag-kibocsátó.

A klímaváltozásért felelős gázok kibocsátásának csökkentése mellett az is fontos, hogy alkalmazkodjunk azokhoz a hatásokhoz, amelyeket már most is érzékelünk. Több növénnyel, zöld felületekkel például enyhíthetjük a város túlmelegedését, vagy a csapadékvíz jobb hasznosításával enyhíthetjük a csatornák hirtelen túltelítődését.

Kérdések Egyáltalán nem tartom aggasztónak. Inkább nem tartom aggasztónak. Nem tudom / nem tudom megítélni. Inkább aggasztónak tartom. Aggasztónak tartom.
vihar, túlmelegedés stb.
A tartós hőségek leginkább azokon a területeken érezhetőek, ahol a kevés zöldfelület és a sok beton miatt éjszaka sem tudnak lehűlni az utak és épületek. Ön milyen eszközökkel javítaná a lakóhelyének klímáját, élhetőségét? Több is megjelölhető.
Szeretné-e, szükségesnek érzi-e, hogy otthonát felújítsa, klímatudatossá tegye?
Mit szeretne megvalósítani?
Miért nem?
Milyen típusú házban lakik?
Életkor
Nem