Mondja el véleményét!

Budapest önkormányzata új alapokra helyezte a város fejlődését, minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetünk az állampolgárok bevonására, a részvételre és az átláthatóságra. A nyár és ősz során 8 tematikus kérdőívben tudták a város lakói elmondani véleményüket, melyek az ITS tervezésében nagy segítséget nyújtott a tervezőknek az általános fejlesztési irányok meghatározásában. A kérdőívekről és az eredményekről lejjebb talál információkat.

Az alábbi kérdőív az ITS tervezésének részeként elkészült Budapest Integrált Fejlesztési Programjának (társadalmi egyeztetési anyag) véleményezésére szolgál.

Véleményét, észrevételeit és javaslatait továbbra is várjuk a smartbp@budapest.hu e-mail címre is!

Aktuális kérdőívek

Mi a véleménye a Budapest Integrált Fejlesztési Programról?

A Fővárosi Önkormányzat 2020. szeptemberében elfogadta Budapest Integrált Fejlesztési Programjának (BIFP) társadalmi egyeztetésre szánt változatát. Ebben a kérdőívben kíváncsiak vagyunk a Program kapcsán felmerülő észrevételeikre és javaslataikra, valamint arra, hogy mennyire tájékozottak az Európai Helyreállítási Terv témakörében. 

Kitöltési határidő: 2020. november 15.

Kitöltöm

Korábbi kérdőívek

Ön szerint, hogyan újítsuk meg Budapest épített és természetes környezetét?

Budapest országos jelentősége miatt a főváros fejlesztése összetett, sokszereplős folyamat, mely sokkal többet jelent a jelképszerű elemek – mint a Vár, a Lánchíd és a Gellért-hegy – megújításánál. A fővárosnak fontos szerepet kell vállalnia a városlakók és idelátogatók által egyaránt használt területeken, mint például a belváros, a Duna-part és a fő közlekedési útvonalak. Az alábbi kérdőívben az épített környezettel összefüggő témákról és a megújítás folyamatairól kértük a lakosok véleményét. Az eredmények feldolgozása folyamatban.

Mennyire jó ma Budapesten élni?

Az életminőség nem független az egyéni élethelyzettől, de a városi szolgáltatások és a környezet minősége is alapvetően befolyásolja, hogy hogyan érezzük magunkat nap mint nap a fővárosban. Ebben a kérdőívben arra voltunk kíváncsiak, hogy összességben milyen változás vagy fejlesztés segítheti elő leginkább, hogy jobb és kényelmesebb legyen a Budapestiek élete. Az első kérdőívet több mint 2000-en töltötték ki.

Kérdőív eredményei >>

Ön szerint hogyan érinti Budapestet a klímaváltozás? És mit tegyünk ellene?

A klímaváltozás hatásai Budapestet sem kerülik el. Azon dolgozunk, hogy kivegyük a részünket a klímaváltozás elleni globális küzdelemből, és csökkentsük káros kibocsátásainkat. A kérdőívet több mint 900-an töltötték ki. 

Kérdőív eredményei >>

Ön szerint mi Budapest legfontosabb környezeti kihívása?

A városvezetés azért dolgozik, hogy megőrizzük Budapest természeti kincseit, és biztosítsuk az egészséges, élhető környezetet a városlakók számára. A kérdőívet több, mint 1600-an töltötték ki.

Kérdőív eredményei >>

Ön milyen közlekedésfejlesztési megoldásokat támogat egy élhetőbb Budapestért?

Az alábbi kérdések megválaszolásával sokat segített Budapest városvezetésének abban, hogy hogyan szervezze újra - az élhetőségre nagyobb hangsúlyt fektetve - a város közlekedését a környező településektől a belvárosig. A kérdőívet közel 2000-en töltötték ki.

Kérdőív eredményei >>

Ön mit gondol a budapesti lakhatás helyzetéről?

Ebben a kérdőívben arra voltunk kíváncsiak, hogy a lakosok szerint milyen változás vagy fejlesztés segítheti elő leginkább, hogy jobb és megfizethetőbb lakások álljanak a budapestiek rendelkezésére. Az eredmények feldolgozása folyamatban.

Ön szerint, hogyan alakítsa Budapest az esélyegyenlőségi programját?

A Főváros 2009-ben készítette el az első esélyegyenlőségi programját, amit azóta folyamatosan működtet. A program célja biztosítani azt, hogy a fővárosi szolgáltatásokhoz mindenki egyenlő eséllyel férjen hozzá. Cél az is, hogy ehhez segítséget kapjon az, akinek erre szüksége van.

Részt vesz Ön a város közügyeinek alakításában?

Mindenki véleménye fontos. Az új városvezetés a lakosokkal való egyeztetésre alapozza Budapest fejlődési irányait, ezért fontos, hogy mennyire tudja hozzánk eljuttatni a véleményét. Ebben a tematikus kérdőívben arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire érthető önnek Budapest működése, mennyire teszi lehetővé az aktív állampolgári részvételt a város.

Kérdőív eredményei >>