Kezdjük el a közös munkát!

Budapest önkormányzata új alapokra helyezte a város fejlődését, minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetünk az állampolgárok bevonására, a részvételre és az átláthatóságra. A nyár során felkerülő kérdőívekkel szeretnénk Önöket bevonni Budapest következő éveinek megtervezésébe és a város általános fejlesztési irányainak meghatározásába.

A 2-3 hetente megjelenő kérdőívek segítségével az alábbi témákban mondhatja el véleményét, mely a stratégia tervezésében ad támpontokat a tervezőknek: általános életminőség, részvételiség, klíma és energia, közlekedés, környezetvédelem és zöld infrastruktúra, épített környezet, társadalmi kérdések és humán szolgáltatások (egészségügy, oktatás, lakhatás).

Ha részletesebben a kérdőíveken kívül is szeretné ezzel kapcsolatban elmondani véleményét, küldje el azt nekünk a smartbp@budapest.hu e-mail címre!

Az egyes kérdőívek mellett mindig szerepel, hogy mikor zárjuk le a válaszadás lehetőségét. Ezt követően az adatokat feldolgozzuk, kiértékeljük és itt a honlapon egy összefoglaló elemzés keretében Önökkel is megosztjuk az eredményeket.

Aktuális kérdőívek

Ön szerint, hogyan újítsuk meg Budapest épített és természetes környezetét?

Budapest országos jelentősége miatt a főváros fejlesztése összetett, sokszereplős folyamat, mely sokkal többet jelent a jelképszerű elemek – mint a Vár, a Lánchíd és a Gellért-hegy – megújításánál. A fővárosnak fontos szerepet kell vállalnia a városlakók és idelátogatók által egyaránt használt területeken, mint például a belváros, a Duna-part és a fő közlekedési útvonalak. Az alábbi kérdőívben az épített környezettel összefüggő témákról és a megújítás folyamatairól szeretnénk megtudni a véleményét.

Kitöltési határidő: 2020. szeptember 27.

Kitöltöm

Ön mit gondol a budapesti lakhatás helyzetéről?

Ebben a kérdőívben arra vagyunk kíváncsiak, hogy összességben milyen változás vagy fejlesztés segítheti elő leginkább, hogy jobb és megfizethetőbb lakások álljanak a budapestiek rendelkezésére.

Kitöltési határidő: 2020. szeptember 27.

Kitöltöm

Korábbi kérdőívek

Mennyire jó ma Budapesten élni?

Az életminőség nem független az egyéni élethelyzettől, de a városi szolgáltatások és a környezet minősége is alapvetően befolyásolja, hogy hogyan érezzük magunkat nap mint nap a fővárosban. Ebben a kérdőívben arra voltunk kíváncsiak, hogy összességben milyen változás vagy fejlesztés segítheti elő leginkább, hogy jobb és kényelmesebb legyen a Budapestiek élete. Az első kérdőívet több mint 2000-en töltötték ki.

Kérdőív eredményei >>

Ön szerint hogyan érinti Budapestet a klímaváltozás? És mit tegyünk ellene?

A klímaváltozás hatásai Budapestet sem kerülik el. Azon dolgozunk, hogy kivegyük a részünket a klímaváltozás elleni globális küzdelemből, és csökkentsük káros kibocsátásainkat. A kérdőívet több mint 900-an töltötték ki. 

Kérdőív eredményei >>

Ön szerint mi Budapest legfontosabb környezeti kihívása?

A városvezetés azért dolgozik, hogy megőrizzük Budapest természeti kincseit, és biztosítsuk az egészséges, élhető környezetet a városlakók számára. A kérdőívet több, mint 1600-an töltötték ki.

Kérdőív eredményei >>

Ön milyen közlekedésfejlesztési megoldásokat támogat egy élhetőbb Budapestért?

Az alábbi kérdések megválaszolásával sokat segített Budapest városvezetésének abban, hogy hogyan szervezze újra - az élhetőségre nagyobb hangsúlyt fektetve - a város közlekedését a környező településektől a belvárosig. A kérdőívet közel 2000-en töltötték ki, az eredmények feldolgozás alatt.  

Részt vesz Ön a város közügyeinek alakításában?

Mindenki véleménye fontos. Az új városvezetés a lakosokkal való egyeztetésre alapozza Budapest fejlődési irányait, ezért fontos, hogy mennyire tudja hozzánk eljuttatni a véleményét. Ebben a tematikus kérdőívben arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire érthető önnek Budapest működése, mennyire teszi lehetővé az aktív állampolgári részvételt a város.

Kérdőív eredményei >>